1924 Restaurant


Το 1924 είναι το έτος που ο καπετάνιος Γιάννης έφτασε από το Αϊβαλί στη Νάξο. Έφερε μαζί του την οικογένειά του και ξεκίνησε μία νέα ζωή στο νησί, η οποία άνθισε χάρη στην αγάπη του καπετάνιου για την παράδοση και το ανοιχτό, εξωστρεφές πνεύμα του. Το εστιατόριο 1924 ενσαρκώνει τις ίδιες αξίες σήμερα: ένα βαθύ σεβασμό για την παράδοση της Νάξου και μία αυθεντική κουζίνα που αντικατοπτρίζει το δημιουργικό πνεύμα του Chef Kωνσταντίνου Μπουραντά. Σας καλωσορίζουμε σε μια fine dining εμπειρία, η οποία αναδεικνύει την φυσιογνωμία της Νάξου προσφέροντας μία αυθεντική γνωριμία με τις γεύσεις και τα αρώματα του νησιού.

Κωνσταντίνος Μπουραντάς: Ο Executive Chef του 1924


 

H μαγειρική είναι πάθος και διαδρομή. Τα τελευταία 22 χρόνια, η μαγειρική είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του Κωνσταντίνου Μπουραντά. Ένα γαστρονομικό ταξίδι σε πολυτελή ξενοδοχεία 5 αστέρων και αναγνωρισμένα εστιατόρια στη Σαντορίνη και τη Μύκονο, εμπλουτισμένα με σεμινάρια και πρακτική σε εστιατόρια με αστέρια Michelin, στο Παρίσι, το Λονδίνο και την Αυστρία.

Για πέντε χρόνια, ο Chef Kωνσταντίνος Μπουραντάς αφιερώθηκε σε κάποια από τα κορυφαία εστιατόρια του Βελγίου. Ανταλλάσσοντας το 2017 την γεμάτη ενέργεια πόλη των Βρυξελλών για το μαγευτικό νησί της Σύρου, όπου ο ήλιος, η θάλασσα και η απλότητα παίζουν πλέον σημαντικό ρόλο στη ζωή του. Στον όμορφο κήπο του εστιατορίου του “Avant

Garden”, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τα δημιουργικά του πιάτα με φρέσκα, τοπικά και Ελληνικά προϊόντα. Οι τεχνικές και οι ιδιαίτεροι συνδυασμοί γεύσεων είναι σημείο αναφοράς στην κουζίνα του, όπου η απλότητα διαφορετικών στοιχείων φαγητού δημιουργεί εκλεπτυσμένα πιάτα. Η τέχνη και η γεύση γίνονται ένα κατά την εμπειρία ενός δημιουργικού δείπνου.

Παύλος Μπούλβασης: Chef de cuisine


 

My name is Nikolaos Magganas and I am a professional Executive Chef with 21 years of
experience in five star hotels and fine dinning restaurants. I am in love and passionate with my job
because offers nice feelings when the customers are satisfied with the dishes and menus i have
created for them. Food brings people together and this makes me happy, when I have created a nice
menu with flavors and fragrances of fresh quality ingredients.

Get to know me a little better…
For me, cooking is…my love, my passion, my life!
I learned to cook at…different five star hotels in Athens such as Divani Apollon Palace and spa,
Athens Hilton and more.
A cooking secret…love for quality ingredients!

Τα προϊόντα


Το εστιατόριό μας είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 12 π.μ. μέχρι τις 11.30 μ.μ., σερβίροντας φρεσκομαγειρεμένα πιάτα βασισμένα σε παραδοσιακά προϊόντα, τα οποία προμηθευόμαστε καθημερινά από ντόπιους παραγωγούς, όπως και από το καΐκι του κ. Στέλιου Λαγού. Τα αναγνωρισμένα Ναξιώτικα προϊόντα όπως τα νόστιμα τυριά και κρέατα, τα οργανικά λαχανικά και τα αρωματικά βότανα, αποτελούν αφορμή για δημιουργία ιδιαίτερων πιάτων όπου η σύγχρονη Ελληνική κουζίνα εμπνέεται από παραδοσιακές συνταγές.

Το πρωινό


Είμαστε περήφανοι που το πρωινό του Lagos Mare φέρει την πιστοποίηση «Ελληνικό πρωινό». Προσφέρουμε στους επισκέπτες μας τη χαρά ενός νόστιμου ξεκινήματος σε κάθε ξέγνοιαστη μέρα διακοπών, δοκιμάζοντας τα καλύτερα Ναξιώτικα προϊόντα και την εμπειρία του γαστρονομικού πλούτου ενός νησιού που εκπληρώνει όλα τα ιδανικά της υγιεινής Μεσογειακής διατροφής. Η Μεσογειακή διατροφή, ξεφεύγει από εφήμερες διατροφικές τάσεις καθώς σύμφωνα με την UNESCOM αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της πολιτιστική κληρονομιάς του ανθρώπου. Το διάσημο τοπικό τυρί, γάλα, βούτυρο και φρούτα που σερβίρονται φρέσκα κάθε μέρα είναι η καλύτερη γνωριμία με την κουλτούρα του νησιού.
Πείτε καλημέρα στο μοναδικό Κυκλαδίτικο φως καθώς απολαμβάνετε ένα ικανοποιητικό πρωινό δίπλα στην πισίνα… Γιατί όπως λένε, η ευτυχία εξαρτάται από ένα καλό πρωινό.

The Eastern Star Bar


Eastern Star, Ανατολικός Αστήρ, ήταν το όνομα του πρώτου καϊκιού του κ. Λαγού, που τον έφερε σώο μαζί με την οικογένειά του στη Νάξο. Η χαρούμενη άφιξη στη Νάξο γιορτάστηκε με ένα μπουκάλι κρασί, καθώς η οικογένεια ήπιε στο κατάστρωμα του Ανατολικού Αστήρ και ευχήθηκε για υγεία, αγάπη, αφθονία και μία ευτυχισμένη ζωή στη Νάξο.

Ενενήντα πέντε χρόνια μετά, ακόμη υψώνουμε τα ποτήρια μας στο κατάστρωμα του Eastern Star: εδώ, στο υπαίθριο bar του Lagos Mare, απολαμβάνουμε aperitifs και ευφάνταστα cocktails των οποίων τα χρώματα ταιριάζουν με τα χρώματα της δύσης στη Νάξο.