1924 Restaurant


Το 1924 είναι το έτος που ο καπετάνιος Γιάννης έφτασε από το Αϊβαλί στη Νάξο. Έφερε μαζί του την οικογένειά του και ξεκίνησε μία νέα ζωή στο νησί, η οποία άνθισε χάρη στην αγάπη του καπετάνιου για την παράδοση και το ανοιχτό, εξωστρεφές πνεύμα του. Το εστιατόριο 1924 ενσαρκώνει τις ίδιες αξίες σήμερα: ένα βαθύ σεβασμό για την παράδοση της Νάξου και μία αυθεντική κουζίνα που αντικατοπτρίζει δημιουργική διάθεση. Σας καλωσορίζουμε σε μια μοναδική γευστική εμπειρία, η οποία αναδεικνύει την φυσιογνωμία της Νάξου προσφέροντας μία γνωριμία με τις γεύσεις και τα αρώματα του νησιού.

Παναγιώτης Μελιδώνης: “Chef de Cuisine”


 

«Το μαγείρεμα είναι ένα πάθος, ένας δρόμος για το επόμενο επίπεδο». Τα τελευταία 25 χρόνια, το μαγείρεμα αποτελεί σταθερό μέρος του τρόπου ζωής του Chef Παναγιώτη Μελιδώνη. Σταθμοί στο γαστρονομικό του ταξίδι αποτελούν πολυτελή ξενοδοχεία 5 αστέρων και ναυτιλιακές εταιρείες, ενώ έχει μαγειρέψει για τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Είναι καθηγητής στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων του Υπουργείου Τουρισμού και έχει διακριθεί σε πολλούς πανελλήνιους και ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς.

Τα προϊόντα


Το εστιατόριό μας είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 12 π.μ. μέχρι τις 11.30 μ.μ., σερβίροντας φρεσκομαγειρεμένα πιάτα βασισμένα σε παραδοσιακά προϊόντα, τα οποία προμηθευόμαστε καθημερινά από ντόπιους παραγωγούς, όπως και από το καΐκι του κ. Στέλιου Λαγού. Τα αναγνωρισμένα Ναξιώτικα προϊόντα όπως τα νόστιμα τυριά και κρέατα, τα οργανικά λαχανικά και τα αρωματικά βότανα, αποτελούν αφορμή για δημιουργία ιδιαίτερων πιάτων όπου η σύγχρονη Ελληνική κουζίνα εμπνέεται από παραδοσιακές συνταγές.

Το πρωινό


Είμαστε περήφανοι που το πρωινό του Lagos Mare φέρει την πιστοποίηση «Ελληνικό πρωινό». Προσφέρουμε στους επισκέπτες μας τη χαρά ενός νόστιμου ξεκινήματος σε κάθε ξέγνοιαστη μέρα διακοπών, δοκιμάζοντας τα καλύτερα Ναξιώτικα προϊόντα και την εμπειρία του γαστρονομικού πλούτου ενός νησιού που εκπληρώνει όλα τα ιδανικά της υγιεινής Μεσογειακής διατροφής. Η Μεσογειακή διατροφή, ξεφεύγει από εφήμερες διατροφικές τάσεις καθώς σύμφωνα με την UNESCOM αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της πολιτιστική κληρονομιάς του ανθρώπου. Το διάσημο τοπικό τυρί, γάλα, βούτυρο και φρούτα που σερβίρονται φρέσκα κάθε μέρα είναι η καλύτερη γνωριμία με την κουλτούρα του νησιού.
Πείτε καλημέρα στο μοναδικό Κυκλαδίτικο φως καθώς απολαμβάνετε ένα ικανοποιητικό πρωινό δίπλα στην πισίνα… Γιατί όπως λένε, η ευτυχία εξαρτάται από ένα καλό πρωινό.

The Eastern Star Bar


Eastern Star, Ανατολικός Αστήρ, ήταν το όνομα του πρώτου καϊκιού του κ. Λαγού, που τον έφερε σώο μαζί με την οικογένειά του στη Νάξο. Η χαρούμενη άφιξη στη Νάξο γιορτάστηκε με ένα μπουκάλι κρασί, καθώς η οικογένεια ήπιε στο κατάστρωμα του Ανατολικού Αστήρ και ευχήθηκε για υγεία, αγάπη, αφθονία και μία ευτυχισμένη ζωή στη Νάξο. Ενενήντα πέντε χρόνια μετά, ακόμη υψώνουμε τα ποτήρια μας στο κατάστρωμα του Eastern Star: εδώ, στο υπαίθριο bar του Lagos Mare, απολαμβάνουμε aperitifs και ευφάνταστα cocktails των οποίων τα χρώματα ταιριάζουν με τα χρώματα της δύσης στη Νάξο.